FriendFeed - Kerem ÇELİKER

9.26.2007

Exchange Server 2000 Outlook Web Access Karakter Problemi

Geçenlerde sizlerle paylaşmak istediğim bir problem yaşadım.
Sorun; "Exchange 2000 server tabanlı IIS 5.0 üzerinde kurulu mailserver'da dışarıya giden maillerde Türkçe karakter problemi olduğu ve administrator kullanıcısıyla kendisine attığında local'den hiçbir şekilde bir karakter problemi olmadığını" söyleyen bir müşteride problem söz konusuydu.

Şimdi bunu okuyan birçok arkadaşım Browser'ı update et veya Exchange'i rebuild et gibi paylaşımlarda bulunacakdır. Fakat durum farklıydı kısmende olsa onları denesemde :)

Outlook Web Access'lerde özellikle 2000'lerde böyle bir karakter sorunu, bazı durumlarda karşılabiliyor. Bu durumu aşmak içinse Exchange Server 2000 kurulu server'da bir takım Registry değişiklikleri yapmanız gerekmektedir.Ama bildiniz gibi Microsoft hiçbir registry değişikliği için kesin garanti vermemekte ve aynı şekilde bende vermemekteyim(Bir Yedeğini aldıktan sonra sorun yok) :)

Çözüm için yapılması gerekenler;

1 -Exchange bilgisayarında, Exchange yönetici hesabını kullanarak oturum açın ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni başlatın.
2-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSExchangeWEB\OWA\UseRegionalCharset
3 -Düzen menüsünde Yeni'nin üzerine gelin ve DWORD Değeri'ni tıklatın.
4 -DWORD adı olarak UseRegionalCharset yazın ve ENTER tuşuna basın
5 -UseRegionalCharset DWORD değerini sağ tıklatın ve Değiştir'i tıklatın.
6 -Değer verisi kutusuna 1 yazın ve Tamam'ı tıklatın.
7 -Değişiklikleri kaydetmek için Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkmanız yeterli olacak ve ayarların sağlıklı uygulanması için yeniden başlatmanız gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder